Gården - lantlig idyll och kulturmark

Hästgård med utbildningsverksamhet Miljön är vacker och avkopplande

Ekelunds Gård
Våren 2001 köpte familjen gården på kullen med de stora vackra och mycket gamla ekarna. Sedan dess har det hänt mycket. Bostadshuset har flyttats och renoverats, stallet har rivits ut, nya boxar har byggts, ridbana iordningställts och vintern 2004 restes ridhuset. Vi har nu en fullt fungerande hästanläggning att bedriva och utveckla vår verksamhet på.

Hagarna
Som namnet på gården avslöjar, ligger hagarna på ekekullen. Härliga vackra, stora gamla träd skuggar skönt i sommarsolen och ger lä för kalla vintervindar. Det finns stora sommarhagar som vätter ner mot Göta Älv och mindre sandpaddockar för hästarna att komma ut i när det inte skall vara allt för livat. Kort sagt hagar för alla årstider och individer.

Ekelunds Gård - dressyrträning i Kungälv Ridbanan, och i bortre ändan ses ridhuset

Ridbanan
Med paddockens vackra utsiktöver Göta Älv får man lite extra energi i tränigen. Måtten på paddocken är 20 x 60 m. Underlaget är en blandning av sand och klenflis.

Hundarnas leder kan stärkas med kosttilskott Ebba och Ida är våra goa gårdshundar

Intresserad av stallplats? Hör av dig

Stallet Tjugo boxar i stallet

Stallet
Innan hästarna tog över på gården bedrevs här mjölkproduktion. 1988 brann den gamla ladugården ner, men en ny byggdes omgående upp igen. När vi flyttade hit, rev vi ut den befintliga inredningen och projekterade och byggde vårt nya stall. Stallet inrymmer idag tjugo boxar fördelat på tre stalldelar. Det finns även sex platser i vår lösdrift. Nu är även våra tre uteboxar klara. Där kan vi ta emot hästar på tillfällig utbildning eller om du vill stå över ett par dagar och intensivträna. Inackordering är en del av vår verksamhet. Är du intresserad av att stå hos oss? Hör av dig till Anette eller Daniela.

Ridhuset med sand, spån och klenflis DS-hall, ljusinsläpp av transparent plast

Ridhuset
2004 började bygget av det efterlängtade ridhuset.
Ridhuset är en DS-hall som vi är mycket nöjda
med - speciellt det stora ljusinsläppet av transparent plast från sarg till tak. Underlaget är en annan viktig del för att få ut det mesta av ridningen - i vårt ridhus är botten uppbyggd av sand, spån och klenflis. Sommaren 2020 installerades bevattningen. Nu behöver vi aldrig mer rida i en dammig miljö! Vi samlar regnvatten från taket direkt ner i sex stora behållare. Det har fungerat utmärkt.

Ridhus i Kungälv med dressyrträning och hoppning Läktaren i ridhuset

Rom byggdes inte på en dag
Bygget fortskrider alltjämt. En läktare för publik finns och inom kort kommer ett varmt fikarum och toalett att iordningställas. Tanken är att man ska kunna sitta i fikarummet och därifrån kunna se både ekipagen i ridhuset och på uteridbanan.

Och så stallkatten Scott så klart